Wij weten wat goede zorg inhoud...

Nieuws

15.06.2018 Werknemers organisaties zeer ontevreden met voorstel nieuw cao

Het personeel van universitaire ziekenhuizen dreigt met acties als hun cao-eisen volgende week dinsdag om 09:00 uur nog niet ingewilligd zijn door hun werkgevers. Over de inhoud van de protestacties is verder nog niets bekend.

Loonbod echt onvoldoende

Vorige maand werd er al onderhandeld over een nieuwe cao. Deze onderhandelingen liepen toen helaas vast. Bonden stellen dat werkgevers van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) niet tegemoet willen komen aan de nieuwe eisen. Deze eisen gaan onder meer over “marktconforme loonsverhogingen”.

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra heeft eerder een loonbod voorgesteld van structureel 6,3 procent over drie jaar. Echter, volgens de Federatie Medische Specialisten (FMS) is dit loonbod, in vergelijking met andere sectoren, “zwaar onvoldoende”.

Enkel verslechteringen

Daarnaast willen de werknemers(organisaties) dat er concrete afspraken gemaakt zullen worden om de werkdruk van het personeel te verminderen. “Het werkgeversvoorstel bevat alleen maar verslechteringen ten opzichte van de huidige cao“, aldus de organisatie voor medische specialisten. De FMS eist daarom dat de NFU alle “voorgestelde verslechteringen” terugtrekt.

De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) heeft al laten weten dat mensen “last” zullen gaan krijgen van de protestacties.